ΒΑΨΙΜΟ ΣΠΙΤΙΟΥ

vapsimo_spitiou1Το βαψιμο σπιτιου είναι η πιο έξυπνη εν μέσω κρίσης τεχνοτροπία ώστε να αναδείξετε το σπίτι σας είτε εξωτερικά είτε εσωτερικά χωρίς μεγάλο κόστος.

Αλλάζοντας την διακόσμηση του σπιτιού σας, αλλάζει και η ψυχολογία σας και το βάψιμο είναι ένας πολύ έξυπνος τρόπος. Είτε βάφοντας το εξωτερικά είτε εσωτερικά είτε μόνο ένα συγκεκριμένο χώρο (π.χ βάψιμο παιδικού δωματίου, σαλονιού, κουζίνας, κτλ).

Το βάψιμο του σπιτιού όσο εύκολο κι αν φαντάζει πολλές φορές, δεν είναι. Υπάρχουν πολλοί παράγοντες όπου το βάψιμο δεν μπορεί να γίνει από ερασιτέχνες χωρίς την κατάλληλη γνώση και τα κατάλληλα εργαλεία με το αποτέλεσμα του βαψίματος  να μην είναι το επιθυμητό ακόμα και στη δημιουργία του χρώματος.

Συχνό παράδειγμα λάθους θεωρείται το βιαστικό βάψιμο με γρήγορη επίστρωση μόνο του χρώματος ώστε να κρυφτούν λάθη και ατέλειες που πραγματοποιήθηκαν π.χ στο στοκάρισμα, στο αστάρωμα κλπ.

Εμείς σας προτείνουμε κάποιες βασικές ενέργειες που πρέπει να γίνονται για το σωστό βάψιμο του σπιτιού σας ώστε να αποφεύγετε κάποια σύνηθες λάθη.

 

Προετοιμασία

vapsimo_spitiou2Πριν ξεκινήσετε το βαψιμο τοιχου οφείλετε να έχετε τρίψει καλά την επιφάνεια τους και αυτή να είναι καθαρή και στεγνή. Σε περίπτωση που χρησιμοποιείτε λαδομπογιά ο κάθε τοίχος θα πρέπει να έχει ασταρωθεί πριν το βάψιμο του. Η θερμοκρασία είναι ένας παράγοντας τον οποίο και δεν πρέπει να αμελήσετε. Η κατάλληλη θερμοκρασία για να γίνει το βαψιμο σπιτιου είναι 5° C έως 35° C. Ακόμα δεν πρέπει να είναι αυξημένο και το ποσοστό υγρασίας στον χώρο εργασίας.

Το στοκάρισμα είναι επίσης ένα πολύ σημαντικό κομμάτι στο βάψιμο τοίχων καθώς θα πρέπει να καλύπτονται όλες οι τρύπες ή ρωγμές με στόκο και όχι με περισσότερη ποσότητα μπογιάς.

Για τοίχους ή επιφάνειες που ήταν ήδη βαμμένοι, σας συνιστούμε να τους καθαρίσετε με απορρυπαντικό και νερό και να τους περάσετε με γυαλόχαρτο για να φύγουν ακαθαρσίες και παλιές στρώσεις μπογιάς καθώς και να τους στοκάρετε .

 

Βάψιμο τοίχου

Πέραν από τον τρόπο βαψίματος του σπιτιού, βασικός παράγοντας είναι και τα βήματα που πρέπει να ακολουθηθούν με σειρά.

Αν επιθυμείτε να βάψετε εξολοκλήρου έναν χώρο όπως π.χ ένα παιδικό δωμάτιο θα πρέπει να ξεκινήσετε πρώτα από το ταβάνι και ύστερα να προχωρήσετε με τους τοίχους. Σε περίπτωση που το δωμάτιο έχει παράθυρα & πόρτες, οφείλεται να βάψετε πρώτα αυτά τα μέρη και αφού στεγνώσουν να προχωρήσετε στο βάψιμο του υπόλοιπου τοίχου. Για να περάσετε και ‘’δεύτερο χέρι’’ τους χώρους που ήδη έχετε βάψει μία φορά, είναι υποχρεωτικό να έχουν στεγνώσει πλήρως ύστερα από το ‘’πρώτο χέρι’’ για να προχωρήσετε στο δεύτερο βάψιμο.

Τα χρώματα που έχετε διαλέξει για να βάψετε τον χώρο σας θα πρέπει να είναι έχουν ανακατευθεί και να έχουν αραιωθεί σωστά για να πλησιάσετε στο αποτέλεσμα που έχετε σκεφτεί αλλά και παράλληλα τα εργαλεία που θα χρησιμοποιήσετε για το βάψιμο θα πρέπει με τη σειρά τους να είναι καθαρά και χωρίς κάποια σημαντική φθορά πετυχαίνοντας έτσι την σωστή κατανομή μπογιάς με το κάθε βάψιμο στην επιφάνεια του τοίχου. Εάν θέλετε να δοκιμάσετε κάποια περαιτέρω ανάμιξη χρωμάτων, σας συμβουλέουμε να την δοκιμάσετε ανακατεύοντας τα επιθυμητά χρώματα σε ένα καινούργιο κουβά ή δοχείο αποφεύγοντας να το δοκιμάσετε κατευθείαν στην επιφάνεια του τοίχου έτσι ώστε να αποκλείσετε το ενδεχόμενο ανεπιθύμητης διχρωμίας.

Για τους παραπάνω λόγους και για ακόμα περισσότερους που δεν γνωρίζετε, σας συνιστούμε να απευθυνθείτε σε επαγγελματίες του είδους για να έχετε το βέλτιστο αποτέλεσμα.

Αν επιθυμείτε να αλλάξετε το χώρο σας και θέλετε αυτό να γίνει με μικρό κόστος αλλά από επαγγελματίες που γνωρίζουν, η πιο κατάλληλη επιλογή είναι το myConstructor.gr.

myconstructor

Καλύπτοντας όλη την Ελλάδα, σε εμάς θα μπορέσετε να βρείτε το κατάλληλο συνεργείο που ταιριάζει στις δικιές σας ανάγκες. Ενημερωθείτε άμεσα για το βαψιμο σπιτιου – τιμες.

Καταχωρήσετε γρήγορα και ΔΩΡΕΑΝ το έργο σας ώστε να αρχίσετε να λαμβάνετε προσφορές από τα εξειδικευμένα συνεργεία.

postjob